Castell d’Or destaca amb tres medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards
Comparte:

El grup obté dues medalles d’or i una de plata al certamen del vi més important de tota Àsia

El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb tres medalles al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més prestigiós de tota Àsia, jutjat exclusivament per dones de la indústria vitivinícola japonesa.

Els resultats d’aquests guardons esdevenen una referència pel país del nipó i la resta d’Àsia.

En aquesta edició, els organitzadors han rebut un nombre rècord de 4.562 entrades de 32 països diferents.

Castell d’Or ha destacat amb els caves presentats, assolint dues medalles d’or i una de plata.

En concret, Castell d’Or ha estat premiat amb les següents referències de la D.O Cava:

Cava L’Arboç 1919 Brut – Medalla d’Or

Cava Pupitre Brut – Medalla d’Or

Cava Pupitre Brut Rosat – Medalla de Plata

El CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, ha destacat que “aquests premis són un referent internacional especialment en els països asiàtics i, el fet d’obtenir les medalles pels nostres caves és una bona mostra de l’excel·lència dels productes que porta Castell d’Or”. Amell ha volgut destacar “la importància d’aquest reconeixement en uns premis que creen tendència en el mercat japonès i marquen pautes de consum els països asiàtics”.

Els premis Sakura, referent en el món asiàtic.

Els premis “SAKURA” van començar la seva història el 2014 com el primer concurs internacional de vins jutjat exclusivament per dones al Japó.

Presidit per YumiTanabe, una activa i educadora del vi al país asiàtic, els premis han crescut gradualment i ara han esdevingut la competició vinícola més important d’Àsia amb més de 4.000 propostes vitivinícoles d’arreu del món.

Els organitzadors apunten que  han fomentat l’evolució de nous criteris de selecció de vins des de la perspectiva de les dones japoneses i s’espera una major activació de la cultura i el mercat del vi al Japó.

Aquests premis, els resultats del qual es publiquen el Dia Internacional de la Dona, també reivindiquen el paper femení en el món del vi.

Entre les professionals que formen part del jurat, hi ha  sommeliers, enòlogues, docents, periodistes, directores d’hotels i restaurants i representants d’empreses importadores i empreses distribuïdores.

Yumi Tanabe afirma que el 43% dels sommeliers al Japó són dones, titulades per la Japan Sommelier Association, i el 60% dels qualificats com “Wine Experts” també són dones, acabant amb la idea que el món del vi és majoritàriament masculí.

Enguany el concurs ha tingut lloc sota estrictes mesures de seguretat i prevenció enfront de la Covid-19.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de diferents cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona,  Montsant i Costers del Segre.

Actualment, són un total de 16 els cellers que formen part d’un dels grups més representatius de Catalunya.

Aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

 

 

Vila-rodona, 8 de març 2021

WB Salvador Llauradó TARRAGONA

FUENTE: CASTELL D’OR

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights