Chicuelo i Cocanha aquest cap de setmana al Festival Terrer Priorat
Comparte:

 

V Festival Terrer Priorat

 

Cocanha

Dissabte 23 d’octubre a les 11 h i 12.30 h
Mare de Déu del Montsant

La Morera de Montsant

Chicuelo

Dissabte 23 d’octubre a les 18 h i 20 h
Sindicat

La Torre de Fontaubella

Chicuelo i Cocanha aquest cap de setmana al Festival Terrer Priorat

Aquest cap de setmana el festival arriba a l’equador de la seva cinquena edició amb dues propostes singulars i de gran nivell en emplaçaments únics.

C o c a n h a 

Cocanha són Caroline Dufau i Lila Fraysse residents a Tolosa (Occitania). Dues veus singulars es barregen en una polifonia hipnòtica portada pel ritme dels tamborins de cordes, peus i mans. En un explosiu enfrontament, les dues músiques comparteixen i desenvolupen les seves personalitats vocals complementàries, entreteixides al llarg de deu anys de col·laboració artística.

Cocanha conrea el minimalisme a través de la sinceritat del so acústic secundat per percussió que involucra els seus cossos en la dansa. L’occità és el seu camp de joc per a explorar textures i sons únics i inspiradors.

Cocanha es basa en el repertori tradicional occità, posa en moviment arxius oblidats i els torna a col·locar en la història oral actual. Unes lletres es reescriuen, unes altres s’inventen, totes emanen d’un imaginari col·lectiu decidit a obrir els cels. Els personatges de les cançons reclamen el seu poder eròtic i l’afirmen.

El grup, compon una polifonia hipnòtica, amb panderetespercussió de mans i peus i tambors de corda. Basen la seva música en arranjaments del repertori de música tradicional occitana, revisant-les i donant-hi una visió més moderna i feminista

C h i c u e l o

Juan Gómez, Chicuelo, és un dels guitarristes més rellevants de l’escena del flamenco. Tocaor amb una trajectòria excelsa i prolífica, ha acompanyat cantaors del prestigi d’Enrique Morente, Duquende, Miguel Poveda, Mayte Martín i El Cigala, i ha treballat al costat de jazzistes com ara Chano Domínguez, Carles Benavent, Jorge Pardo, Raynald Colom i Marco Mezquida.

En solitari també ha signat una obra de categoria, des que va debutar com a líder del seu propi grup l’any 2000. D’aleshores ençà ha posat en marxa diverses iniciatives, com per exemple Caminos, que estrenarà en primícia al Mas i Mas Festival’21 i portarà al Festival Terrer, en companyia de la mexicana Karen Lugo, una bailaora amb un peu a l’escola clàssica i l’altre a les tendències més rupturistes, el cubà Martín Meléndez, violoncel·lista creatiu i molt cobejat, i el valencià David Gómez, bateria tot terreny, virtuós i versàtil. Quatre grans figures de les arts creatives ens conviden a gaudir d’un viatge acolorit i suggeridor.

“Per l’Ajuntament i els veïns i veïnes de La Torre de Fontaubella és un honor, per segon any, acollir un dels espectacles del Festival Terrer.

El Festival amb la bona música, l’arquitectura singular i la qualitat del vi posa a primera línia el paisatge del Priorat dins el món cultural del Mediterrani” afirma Albert Sabaté Rull alcalde de La Torre de Fontaubella.

Més informació:

www.terrer.cat

Fuente: Festival El Terrer

Wine Black By Salvador Llauradó | Tarragona | 23 | 10 | 21

 

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights