Chicuelo i Cocanha aquest cap de setmana al Festival Terrer Priorat
Comparte:

 

V Festival Terrer Priorat

 

Cocanha

Dissabte 23 d’octubre a les 11 h i 12.30 h
Mare de Déu del Montsant

La Morera de Montsant

Chicuelo

Dissabte 23 d’octubre a les 18 h i 20 h
Sindicat

La Torre de Fontaubella

Chicuelo i Cocanha aquest cap de setmana al Festival Terrer Priorat

Aquest cap de setmana el festival arriba a l’equador de la seva cinquena edició amb dues propostes singulars i de gran nivell en emplaçaments únics.

C o c a n h a 

Cocanha són Caroline Dufau i Lila Fraysse residents a Tolosa (Occitania). Dues veus singulars es barregen en una polifonia hipnòtica portada pel ritme dels tamborins de cordes, peus i mans. En un explosiu enfrontament, les dues músiques comparteixen i desenvolupen les seves personalitats vocals complementàries, entreteixides al llarg de deu anys de col·laboració artística.

Cocanha conrea el minimalisme a través de la sinceritat del so acústic secundat per percussió que involucra els seus cossos en la dansa. L’occità és el seu camp de joc per a explorar textures i sons únics i inspiradors.

Cocanha es basa en el repertori tradicional occità, posa en moviment arxius oblidats i els torna a col·locar en la història oral actual. Unes lletres es reescriuen, unes altres s’inventen, totes emanen d’un imaginari col·lectiu decidit a obrir els cels. Els personatges de les cançons reclamen el seu poder eròtic i l’afirmen.

El grup, compon una polifonia hipnòtica, amb panderetespercussió de mans i peus i tambors de corda. Basen la seva música en arranjaments del repertori de música tradicional occitana, revisant-les i donant-hi una visió més moderna i feminista

C h i c u e l o

Juan Gómez, Chicuelo, és un dels guitarristes més rellevants de l’escena del flamenco. Tocaor amb una trajectòria excelsa i prolífica, ha acompanyat cantaors del prestigi d’Enrique Morente, Duquende, Miguel Poveda, Mayte Martín i El Cigala, i ha treballat al costat de jazzistes com ara Chano Domínguez, Carles Benavent, Jorge Pardo, Raynald Colom i Marco Mezquida.

En solitari també ha signat una obra de categoria, des que va debutar com a líder del seu propi grup l’any 2000. D’aleshores ençà ha posat en marxa diverses iniciatives, com per exemple Caminos, que estrenarà en primícia al Mas i Mas Festival’21 i portarà al Festival Terrer, en companyia de la mexicana Karen Lugo, una bailaora amb un peu a l’escola clàssica i l’altre a les tendències més rupturistes, el cubà Martín Meléndez, violoncel·lista creatiu i molt cobejat, i el valencià David Gómez, bateria tot terreny, virtuós i versàtil. Quatre grans figures de les arts creatives ens conviden a gaudir d’un viatge acolorit i suggeridor.

“Per l’Ajuntament i els veïns i veïnes de La Torre de Fontaubella és un honor, per segon any, acollir un dels espectacles del Festival Terrer.

El Festival amb la bona música, l’arquitectura singular i la qualitat del vi posa a primera línia el paisatge del Priorat dins el món cultural del Mediterrani” afirma Albert Sabaté Rull alcalde de La Torre de Fontaubella.

Més informació:

www.terrer.cat

Fuente: Festival El Terrer

Wine Black By Salvador Llauradó | Tarragona | 23 | 10 | 21

 

Comparte:

Articulos relacionados

FESTA DELS MILLORS VINS  DE LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA

FESTA DELS MILLORS VINS DE LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA

FESTA DELS MILLORS VINS DE LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA   La Guia de Vins de Catalunya torna a celebrar la gran festa del vi català, l’acte més multitudinari i representatiu del sector del vi a Catalunya. Serà el pròxim dilluns 15 de novembre, i es podran tastar...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »