Clara Peya posa el punt i final al V Festival Terrer Priorat
Comparte:

V Festival Terrer Priorat
del 22 d’agost al 4 de desembre

Clara Peya posa el punt i final al V Festival Terrer Priorat

Dissabte 4 de desembre es celebra la clausura del festival del Priorat amb programa doble a Capçanes i Falset.

Al matí pels qui vulguin fer un vermut del Celler Cooperatiu de Capçanes amb bona jota, la Rondalla de Guardet i Sílvia Ampolla actuaran al mateix Capçanes coincidint amb 11a.

Fira d’Artesania. Aquesta formació neix a l’abric dels mítics Suc d’Anguila creat el 1990, i dedicat a la recuperació i divulgació de la cultura tradicional de les nostres terres, concretament, la jota cantada, acompanyada per les variacions típiques de rondalla.

“Guardet lo Cantador ha desenvolupat l’habilitat de versar jotes de manera improvisada, tal com ho feien els grans cantadors del segle passat com Boca de Bou, Caragol, Carrinya, Perot, Canalero o Teixidor. Destaca l’originalitat i la versatilitat de les seves rimes.” Destaca Blai Rosés director del Festival Terrer Priorat.

“Combinar tradició i modernitat és un dels trets distintius del Terrer. Per tancar la cinquena edició presentem dues propostes que aparentment són molt lluny a nivell estilístic, però ambdues ens porten a nivell identitari als territoris que transita la cultura catalana d’avui i de sempre.” Afirma Rosés.

19:00 h

A les set del vespre a l’Artesana arriba el plat fort del festival, amb un impressionant currículum a l’esquena, musicalment Clara Peya és inclassificable. Inquieta, visceral i transcendent, fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l’art com a eina de transformació social. Clara Peya, considerada una de les pianistes més prolífiques i transgressores de l’actualitat, és energia i sentiment en estat pur.

Sempre amb el piano com a centre de gravetat per compondre i escriure cançons beu de les sonoritats d’artistes com Samora Pinderhughes, RY X, Patrick Watson, Douglas Dare, Beady Belle, o referents consagrats com Portishead o Björk. Amb una personalitat artística contagiosa i torrencial, en directe es despulla, es transforma i capta l’atenció del públic de manera hipnòtica.

Activista i lluitadora incansable va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura 2019 per la seva trajectòria musical i compromís social. Ara ens presenta el seu nou disc Perifèria un treball madur i impecable, pertinent i commovedor.

Més informació:

www.terrer.cat

NDP: Festival Terrer Priorat

Wine Black By Salvador Llauradó | Tarragona | 03 | 12 | 2021

AEPEV-314

Comparte:

Articulos relacionados

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa amb un ampli ventall de propostes enoturístiques per gaudir del paisatge i els vins del celler. Des d’aquest pròxim dissabte, i durant tota la setmana pròxima, els visitants podran triar entre tastos...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights