El Celler Masroig preveu una verema més curta i de bona qualitat
Comparte:

El Celler Masroig preveu una verema més curta i de bona qualitat

El Celler Masroig porta immers en la campanya de verema des del passat 23 d’agost, començant amb les varietats blanques –garnatxa blanca i macabeu– i es preveu que s’allargui fins als primers dies d’octubre. A principis de setembre, s’ha collit ja un 15% del raïm, que suposa un 10% més que l’any anterior, a causa de les escasses pluges d’aquest any.

És precisament la meteorologia dels darrers mesos la que ha propiciat que la verema 2022 sigui més curta, ja que s’ha accelerat el procés de maduració, però més intensa en el temps. La producció, per tant, serà menor que l’any anterior però de bona qualitat. S’ha obtingut més concentració en el raïm i amb una bona maduració.

Seguint la línia de l’any passat, des del Celler Masroig es busca una collita més primerenca, en part causada per les condicions climàtiques, per aconseguir vins amb un perfil més fresc i amb un bon equilibri. 

A més, el raïm collit fins ara fa pensar que els vins seran de bona qualitat, rodons i amb una bona textura.

La verema va començar amb les varietats blanques, la garnatxa i el macabeu. Actualment, s’està veremant ja el merlot, la syrah i l’ull de llebre. Per últim, es collirà la garnatxa negra i la carinyena, i els raïms de vinyes velles provinents de les vinyes més seleccionades, que entraran amb caixes.

Activitat enoturística per gaudir de la verema

El Celler Masroig recupera l’activitat ‘Tasta la verema’ per viure tot el procés de primera mà. Les persones interessades podran passejar entre vinyes, tastar raïm i descobrir com veremen els pagesos. A continuació, es visitarà el celler i es podrà conèixer com s’elabora el vi.

L’experiència es completarà amb un tast de most per descobrir l’evolució de la fermentació, seguit d’un tast de vins. 

L’activitat estarà disponible els dies 17 i 24 de setembre de 10:30h a 13:30h.

Té un cost de 16 € per als adults i de 6 € per als nens. Les places són limitades, així que s’haurà de reservar prèviament.

Informació: Celler Masroig Setembre 2022

WB By Salvador Llauradó AEPEV 314 TARRAGONA

 

Comparte:

Articulos relacionados

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa amb un ampli ventall de propostes enoturístiques per gaudir del paisatge i els vins del celler. Des d’aquest pròxim dissabte, i durant tota la setmana pròxima, els visitants podran triar entre tastos...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights