LA 13a GUIA DE VINS DE CATALUNYA ARRIBA ENFORTIDA I PLENA DE NOVETATS
Comparte:

La Guia de Vins de Catalunya 2021 veurà la llum el proper 15 d’octubre i estarà disponible tant en format paper com digital. Amb prop de 1.400 referències presentades,

La Guia torna a ser una completa mostra dels grans vins que es troben arreu del territori català.

Tot i ser l’any amb més dificultats des que es va llançar, el 2008, la 1a Guia de Vins de Catalunya (la Covid-19, no només ha afectat el sector del vi i el desenvolupament dels tastos de La Guia, sinó que també s’han ocasionat grans pèrdues als cellers degudes al míldiu -fong que afecta tant les fulles com el raïm- que aquest any ha atacat amb molta més força la vinya).

D’aquesta manera, La Guia de Vins es manté i se segueix consolidant, any rere any, com la guia amb major representació de la qualitat i diversitat dels vins catalans.

La Guia de Vins de Catalunya 2021 premiarà, un any més, els vins més ben puntuats, valorats i tastats a cegues per l’equip, que enguany s’ha vist modificat a causa de la pandèmia.

A l’equip de tast s’hi ha afegit Sergi Sevé, al mateix temps que Sílvia Naranjo, Romina Ribera i Carles Xuriguera han tastat en menys ocasions.

Des dels seus orígens fins a l’actualitat, La Guia de Vins de Catalunya ha anat consolidant-se com a una eina imprescindible per a valorar l’evolució dels vins catalans.

Amb el temps, no només ha agafat impuls la guia pròpiament sinó també la festa de presentació, que esdevé any rere any un dels actes més representatius del sector del vi a Catalunya i punt de trobada imprescindible pels professionals del sector, tant pels sommeliers, prescriptors, restauració i premsa, com pels elaboradors i cellers.

És per això que els responsables de La Guia, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, es mantenen ferms en la decisió de mantenir enguany la Festa de presentació, malgrat tenir encara pendent la convocatòria per tal de garantir el seguiment i manteniment de les normes de seguretat i higiene dictades per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19.

S’OBREN LES PORTES DE L’ESCOLA DEL VI CATALÀ

La primera edició de l’Escola Oberta del Vi Català obrirà les seves portes el 19 de setembre.

La crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que s’endarrerís l’inici del curs, al mateix temps que ha forçat a l’equip directiu, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, a decantar-se per un altre espai per impartir les classes per poder garantir la seguretat dels alumnes mitjançant la distància òptima.

Així, l’Escola Oberta tindrà finalment com a seu el restaurant Maná 75 (Passeig de Joan de Borbó, 101).

El programa educatiu que ofereix L’Escola Oberta buscar crear les bases per entendre la importància del vi català com a fenomen social i econòmic a Catalunya.

Per aconseguir crear una massa crítica imprescindible per al desenvolupament de l’activitat present i futura dels professionals del sector, l’equip de La Guia de Vins de Catalunya proposa un programa de 10 sessions teoricopràctiques.

Entre els continguts teòrics hi haurà des de sessions dedicades a la història del vi català pre i post fil·loxera, fins a l’anàlisi de les tendències actuals del sector, passant per la definició de les denominacions d’origen, l’abast de les varietats internacionals o l’ús i abús de les foranes i la degradació de la identitat del territori.

Cada sessió tindrà dues hores pràctiques, amb sessions monogràfiques on es tastaran vins elaborats amb varietats tradicionals catalanes, des de les versions més senzilles fins a les més innovadores.

L’avaluació del curs consistirà en un exercici final on els estudiants hauran d’elaborar una selecció de vins catalans per a la carta d’un restaurant, el portfoli d’una botiga o el d’una distribuïdora.

El professorat

Pel que fa als professors, l’equip estarà encapçalat per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, que estaran acompanyats per un grup de professionals lligats a diferents camps del sector:

Albert Costa, viticultor i propietari del Celler Vall Llach (DOQ Priorat); Sergi Delamo, director del VITEC (Centre Tecnològic del Vi); Sole G. Insua, periodista i directora de PCatS Comunicació; David Jobé, periodista i impulsor d’Enoturista.cat; Romina Ribera, arqueòloga i ànima de Glops d’Història; Sergi Sevé, propietari de la botiga i distribuïdora 12 DO’s; i Carles Xuriguera, viticultor i director de comunicació de la DO Empordà.

19 | 09 | 2020 | Fuente: PCATS COMUNICACIO BARCELONA

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights