LA DO CATALUNYA PREVEU UNA VEREMA DE BONA QUALITAT PERÒ DE MENYS PRODUCCIÓ
Comparte:

Amb un avançament generalitzat de la verema de més d’una setmana respecte a la collita anterior,

LA DO CATALUNYA PREVEU UNA VEREMA DE BONA QUALITAT PERÒ DE MENYS PRODUCCIÓ

Cellers, viticultores i viticultors de la Denominació d’Origen Catalunya viuen immersos ja en la verema, que va arrencar el passat 11 d’agost i que s’allargarà durant tot el mes de setembre i, possiblement, part del mes d’octubre. Avui en dia, a la DO Catalunya s’ha veremat ja 5,4 milions de kg, que representen un 12% del total de producció de la collita anterior.

En termes generals, les previsions són bones a escala qualitativa tant per la composició en sucres, àcids i polifenols dels raïms, com pel seu excel·lent estat sanitari. No obstant això, es preveu una producció inferior a la de l’any anterior, provocada principalment per les intenses onades de calor i la sequera, que auguren un descens d’entre un 10 i un 30%, en funció de les zones de producció i de si són zones de reg o no.

Les temperatures càlides també durant l’hivern i la primavera han permès un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps. La meteorologia d’aquest any ha comportat, per tant, l’avançament de l’inici de la verema entre 7 i 10 dies respecte a l’any passat i es desconeix encara si el ritme de verema s’accelerarà també durant les pròximes setmanes.

Entrant al detall de les varietats collides, ja hi ha força activitat amb el chardonnay, la garnatxa blanca i el macabeu pel que fa a les varietats blanques. D’altra banda, el merlot i l’ull de llebre són les varietats negres primerenques.       

Informació: DO Catalunya | Reus agost | 2022

WB By Salvador Llauradó | AEPEV 314 | TARRAGONA    

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights