LA DO MONTSANT, LA DOQ PRIORAT i LA DO TERRA ALTA UNIDES CONTRA EL FRAU
Comparte:

Arran de les informacions publicades en diversos mitjans en els darrers dies, la Denominació d’Origen Montsant, la Denominació d’Origen Qualificada Priorat i la Denominació d’Origen Terra Alta han decidit fer públiques algunes irregularitats detectades mesos enrere i que van provocar que els Mossos d’Esquadra es personessin en les instal·lacions de l’empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp, el passat divendres 8 d’octubre de 2021.

Les Denominacions d’Origen van detectar anomalies en vins embotellats i comercialitzats per part de l’empresa Reserva de la Tierra i altres empreses del mateix grup, així com discordances en l’etiquetatge dels precintes de garantia, fets que podrien apuntar a la comissió d’un presumpte frau constitutiu de diferents infraccions penals.

Les irregularitats són tan greus que van haver de ser posades en coneixement dels Mossos d’Esquadra, en forma de denúncia conjunta, el passat mes de juliol, complint amb l’obligació d’una denominació d’origen de defensa i protecció dels interessos dels elaboradors inscrits a la mateixa. El grup d’investigació sobre fraus al consum de la policia catalana compta amb els coneixements i eines necessaris per avaluar els fets. Fins ara que l’actuació policial ha aparegut als mitjans de comunicació, les DO afectades han seguit en tot moment les indicacions de les autoritats policials de no fer pública tota aquesta informació i no entorpir les gestions del cos de seguretat.

La responsabilitat de la gestió d’una Denominació d’Origen comporta actuar en tres eixos fonamentals:

  • Vetllar per la qualitat del producte
  • Fer el control del compliment del reglament per part de viticultors i
  • Protegir la marca d’irregularitats i fraus que els puguin perjudicar, tot protegint als pagesos i cellers i també als seus consumidors i

Les Denominacions d’Origen garanteixen als seus consumidors i consumidores que les marques que hi són emparades segueixen els principis de qualitat, bones pràctiques i d’origen. És a dir, el principal objecte d’una DO és garantir al consumidor l’autenticitat del producte que compra identificat amb el seu segell de qualitat i origen (distintius).

La Denominació d’Origen Montsant, la Denominació d’Origen Qualificada Priorat i la Denominació d’Origen Terra Alta estan compromeses amb les seves obligacions i amb la protecció dels seus vins, viticultors i cellers, davant accions incorrectes i/o fraudulentes i, per això, no s’estalvien esforços per a prestigiar, dignificar, valorar i aconseguir un major grau de confiança dels consumidors envers el món del vi.

Fuente: Redacción, Dilluns, 18 d’octubre de 2021

Wine Black By Salvador Llauradó | Tarragona

 

 

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights