LA DO MONTSANT TANCA LA VEREMA MÉS PRODUCTIVA DELS DARRERS CINC ANYS
Comparte:

LA DO MONTSANT TANCA LA VEREMA MÉS PRODUCTIVA DELS DARRERS CINC ANYS

La Denominació d’Origen Montsant tanca la campanya 2021 amb 8,7 milions de quilos veremats, el que suposa un increment de més del 50% respecte a la verema de l’any passat, quan es van collir 5,5 milions de quilos. És necessari retrocedir fins a l’any 2016 per trobar una campanya tan productiva. En aquella ocasió es van collir 8,6 milions de quilos de raïm.

Foto:DO Montsant

La causa d’aquest augment de la producció la trobem a les petites i reiterades pluges que s’han repetit al llarg de tot l’estiu i la manca de dies de calor extrema, el què ha ajudat al raïm a madurar lentament i arribar a la verema en el millor estat fitosanitari.

Això sense oblidar que l’any començava amb una important nevada que es va convertir en una molt bona reserva d’aigua per als ceps. 

Tan sols les pluges de les primeres setmanes de verema van causar alguns problemes, especialment a la zona mitja i sud de la DO on, des de l’inici de campanya fins a la seva finalització, es van assolir xifres de precipitació acumulada de més de 130 litres, obligant a accelerar la verema per tal de garantir l’estat sanitari del raïm.

Dades per varietats

Si analitzem la verema per varietats, les varietats negres continuen pujant en pes i representen ja el 93% del total de la collita a la DO Montsant. D’aquest percentatge, el 60% dels kg produïts corresponen a les varietats històriques de la zona.

Així, de garnatxes s’han collit 3 milions de kg, mentre que les carinyenes han superat ja els 2 milions

Pel que fa a les varietats blanquesla garnatxa blanca i el macabeu continuen sent les varietats protagonistes, i sumen més de 700.000 kg de raïm, el que suposa més del 90% del total de raïm blanc veremat.

Controls de producció

Un any més, la verema s’ha registrat i controlat per una única parcel·la vitícola, facilitant l’obtenció de dades més reals i al dia.

Enguany s’han seguit incrementant els aforaments a les finques per validar els rendiments de la vinya, i s’han intensificat les inspeccions a cellers tant durant la campanya com en la seva finalització, tancant el registre de pesades en el mateix moment en què el celler donava per finalitzada la verema i s’havia validat per part de l’oficina tècnica de la DO.

L’objectiu final d’aquest increment dels controls s’ajusta a la voluntat de la DO Montsant de continuar aportant garanties de qualitat i origen als consumidors i als professionals del món del vi.

Falset, 28 d’octubre de 2021

Fuente: DO Montsant

WB By Salvador Llauradó

 

 

 

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights