LA DO TERRA ALTA DEMANA A L’ADMINISTRACIÓ MESURES DE SUPORT ALS VITICULTORS AFECTATS
Comparte:

Davant les intenses pluges que han afectat una part important de les vinyes,  

LA DO TERRA ALTA DEMANA A L’ADMINISTRACIÓ  

MESURES DE SUPORT ALS VITICULTORS AFECTATS 

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta reclamarà a l’administració ajudes per als viticultors que han resultat damnificats després del darrer episodi de pluges torrencials i pedra que ha afectat la comarca de la Terra Alta i en especial als termes municipals de Batea i Caseres, tot i que també hi ha vinyes afectades als termes de Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca.  

En total, són gairebé 3.000 hectàrees les danyades per aquestes tempestes que van deixar pluges de fins a 80 litres en menys de mitja hora en algunes de les zones afectades.

A més, les pluges van anar acompanyades de pedra que han provocat uns danys als ceps que poden suposar pèrdues de producció de fins al 90% del raïm.  

Coincideix a més amb el fet que va ser pràcticament la mateixa zona la que ja va patir greus pèrdues per les tempestes i les pedregades del mes de setembre passat, en plena verema.

És, per tant, més urgent que mai trobar solucions per a una situació que cada vegada és més freqüent a conseqüència del canvi climàtic, i que deixa als viticultors desemparats a falta d’ajuts específics per part de les assegurances.  

Informació: DO Terra Alta | Gandesa | 8 de juliol de 2022 

Comunicació Consell Regulador DO Terra Alta

WB By Salvador Llauradó | AEPEV 314 | Tarragona

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights