L’escumós Torelló 225, collita 2012, escollit millor vi de la Guia de vins de Catalunya 2021
Comparte:

El Torelló 225 2012 ha estat escollit com a “Millor Vi” per la reconeguda guia de vins catalans, després d’haver tastat, a cegues, 1.359 vins de 238 cellers de tota Catalunya. Aquest escumós Corpinnat també ha rebut dos destacats premis més, el de “Millor escumós” i el de “Millor vi de cupatge tradicional”.

El premiat Torelló 225 2012 és un Corpinnat elaborat amb les tres varietats històriques per als escumosos del Penedès: 43% xarel·lo, 34% macabeu i 23% parellada.

Té una criança mínima de 90 mesos, sobre lies, i entre les seves particularitats destaca el pas del seu vi base per barrica, durant quatre setmanes, que li atorga complexitat i suaus aromes torrats.

De color daurat i fines bombolles, resultat d’una impecable integració del carbònic, el 225 es distingeix per la seva cremositat i aromes de fruits secs i fruita madura.

La collita 2012 es va caracteritzar per la molt bona maduració del raïm i el perfecte estat sanitari dels fruits, degut en part a la poca pluja i al calorós estiu.

A causa de la sequera la producció es va veure reduïda entre un 15% i un 20%, però es van obtenir vins de molta qualitat.

Es va considerar una anyada històrica.

Els vins escumosos de Torelló s’elaboren amb raïm de les vinyes de la Finca Can Martí, propietat de la família des de 1395 i que ocupa 135 hectàrees a Gelida, a l’Alt Penedès.

Torelló elabora vins escumosos Corpinnat, vins DO Penedès i oli d’oliva verge extra.

Per a més informació:
Maria Canuto
Responsable de comunicació de Torelló

93 891 07 93
maria@torello.es

| 08 | 10 | 2020 Gelida  Fuente: Torelló

 

Comparte:

Articulos relacionados

Aumentan las hectáreas inscritas en la D.O. Valdepeñas

Aumentan las hectáreas inscritas en la D.O. Valdepeñas

NOTICIAS D.O. VALDEPEÑAS Casi 400 hectáreas más de viñedo se incorporan a la zona de producción de la Denominación de Origen Valdepeñas en el último año. La Denominación de Origen Valdepeñas está creciendo; tanto en bodegas y vinos, como en superficie de viñedos de...

LA DO MONTSANT, PRESENT A L’EDICIÓ 2020 DE PROWINE CHINA a SHANGHAI

LA DO MONTSANT, PRESENT A L’EDICIÓ 2020 DE PROWINE CHINA a SHANGHAI

LA DO MONTSANT, PRESENT A L’EDICIÓ 2020 DE PROWINE CHINA a SHANGHAI Del 10 al 12 de novembre, vuit cellers de la DO MONTSANT, presents en L’EDICIÓ 2020 DE PROWINE CHINA de la mà dels seus representants: Celler Cairats, Celler de Capçanes, Celler Masroig, Celler...

LA SETMANA DEL VI CATALÀ DEL 9 AL 15 DE NOVEMBRE

LA SETMANA DEL VI CATALÀ DEL 9 AL 15 DE NOVEMBRE

La Setmana del Vi Català: més de 70 activitats virtuals per gaudir de la varietat i la riquesa del vi i la vinya a Catalunya Se celebrarà del 9 al 15 de novembre en una edició completament virtual i amb un canal televisiu amb programació pròpia La Setmana del Vi...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »