MAS CLARELLA, UN CELLER PIONER A LA COMARCA D’OSONA
Comparte:

S’inaugura Mas Clarella, un nou celler ubicat a Santa Maria de Besora, a la comarca d’Osona (Barcelona).

Després d’una inversió de més de 15 milions d’euros, surten al mercat els primers vins de la finca

Mas Clarella a Osona

Es tracta d’un projecte liderat per Brad i Teresa Call, una parella dels Estats Units que es van enamorar d’aquesta zona i van decidir apostar per crear el seu celler: un projecte de recuperació de l’activitat vitivinícola a la zona.

Després d’una gran inversió (més de 15 milions d’euros), el resultat és Mas Clarella, un projecte vitivinícola pioner a la zona per l’elaboració de vins d’altura de qualitat.

La zona on està ubicat el celler és una zona d’alçada, Prepirineu, fresca, amb pluges molt constants, condicions que, amb el canvi climàtic, afavoreixen el projecte.

Les vinyes ara plantades es consideren replantades, ja que els historiadors afirmen que en aquesta propietat ja hi havia vinyes plantades per a ús privat molt abans que la plaga de la fil·loxera devastés tota Europa en el segle XIX.

Actualment s’estan realitzant important esforços per validar l’existència segura de vinyes a Clarella.

L’altre gran vessant del projecte és la reconstrucció de la masia, un edifici històric del qual es tenen escrits des del 1245.

Durant tots aquests segles d’història, per aquí han passat diferents famílies, que l’han anat ampliant i modificant en funció dels diferents usos que la casa ha tingut al llarg dels anys.

Ara, amb l’arribada en 2012 de la família Call, la masia ha passat a formar part de la viticultura catalana.

Brad Call

Les vinyes

Les primeres vinyes van ser plantades l’any 2016, i actualment hi ha plantades 5 hectàrees de les varietats autòctones ull de llebre i macabeu, i de les foranes riesling i pinot noir, que produeixen una mitjana de 20.000 kg l’any.

La idea és continuar plantant vinya i ampliar la producció amb finques pròximes al celler amb l’objectiu, a 10 anys vista, d’arribar als 40.000 – 50.000 kg, i ampliar el projecte amb un celler que canalitzi tota aquesta producció.

Els vins

A Mas Clarella s’elaboren actualment 4 referències vinícoles, dos negres i dos blancs, de produccions molt limitades, amb un total d’entre 15.000 i 20.000 ampolles l’any.

I tot i que encara és una zona exclosa de Denominació d’Origen, els vins es troben sotmesos a una certificació externa de varietat i anyada que porta a terme el Consorci d’Inspecció i Control, entitat de certificació de les denominacions d’origen vinícoles catalanes.

 

Negre Reserva 2019

És el vi d’alta gamma de la casa, un 100% ull de llebre, amb 18-20 mesos de criança en botes de roure francès i 12 mesos més en ampolla.

Un vi gastronòmic, amb un pas per boca rotund i llarg i una acidesa natural que denota una gran aptitud per a l’envelliment.

Clarella Negre Criança 2019

Monovarietal d’ull de llebre, elaborat amb els raïms que no han estat escollits per al reserva.

Passa 12 mesos per botes de roure francès i 6 mesos més en ampolla.

És un vi fàcil, fresc i molt agradable de beure, amb aromes de fruites i flors, en perfecte equilibri amb les notes pròpies de la criança.

Clarella Blanc Reserva 2019

Cupatge de riesling i macabeu al 50%, amb 4 mesos de pas per bota de roure francès abans del seu embotellat. És un vi perfectament equilibrat encara que moderadament àcid i amb un bon assemblatge amb la fusta, que li atorga una gran capacitat de guarda.

Clarella Blanc Fresc 2020

100% macabeu. Fermentat en dipòsits d’acer inoxidable, és el vi més lleuger de la gamma. Es tracta d’un vi blanc fàcil, saborós i amb cert cos i caràcter mineral, així com amb una destacada acidesa natural.

Fuente: PCatS Comunicació Barcelona

WB By Salvador Llauradó | Tarragona setembre 2021

Comparte:

Articulos relacionados

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa amb un ampli ventall de propostes enoturístiques per gaudir del paisatge i els vins del celler. Des d’aquest pròxim dissabte, i durant tota la setmana pròxima, els visitants podran triar entre tastos...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights