Perinet està totalment compromès amb la sostenibilitat i busca seguir els principis de l’Acord de París sobre el clima.
Comparte:

Perinet està totalment compromès amb la sostenibilitat i busca seguir els principis de l’Acord de París sobre el clima.

El 2020 Perinet es va comprometre a instal·lar un sistema solar fotovoltaic de 80 Kw juntament amb un sistema d’emmagatzematge d’energia de 144 Kw, en substitució d’una central elèctrica amb generadors dièsel.

El projecte solar s’ha finançat amb èxit mitjançant un préstec de més de 240 membres de la comunitat Ecrowd. El sistema solar fotovoltaic ha entrat en funcionament aquest març de 2021 i es preveu que subministrarà més del 90% de les futures necessitats elèctriques del celler.

S’estima que aquesta iniciativa reduirà la petjada de carboni de Perinet en 96 tones a l’any, a més d’eliminar la contaminació acústica dels actuals generadors dièsel.

Amb aquesta iniciativa, Perinet lidera el projecte d’energia renovable més important de la regió vitivinícola del Priorat.

Creiem que hem de ser guardians del medi ambient i aquesta mentalitat es reflecteix en primer lloc en el nostre enfocament de la viticultura. Perinet no aplica cap pesticida ni herbicida sintètic ni altres productes químics tòxics a les seves vinyes.

A més, tots els treballs com la verema o la poda de vinyes es realitzen a mà, sense cap suport mecanitzat. Perinet practica l’agricultura ecològica de fa anys i el celler es troba sota un procés de certificació de la UE, que es preveu que finalitzarà el 2023.

El nostre compromís també inclou petites accions quotidianes com evitar articles de plàstic d’un sol ús i un equip de treballadors i proveïdors locals.

La finca total de Perinet comprèn 300 ha, de les quals el 70% és bosc Mediterrani amb un ecosistema natural. Dins de la nostra finca, la biodiversitat inclou espècies rares com Lluciapomaresius Panteli (Somereta del Montsant) o la carismàtica tortuga Testudo Hermanni.

A més, per promoure activament el manteniment d’aquesta biodiversitat, acollim una granja d’abelles localitzant els ruscs al cor del bosc.

| 07 | 04 | 2021 | Fuente : PERINET 

|WB | Salvador Llauradó

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights