TON COLET, GUANYA EL CONCURS AL MILLOR SOMMELIER DE CATALUNYA 2022
Comparte:

L’Associació Catalana de Sommeliers ha celebrat aquest dilluns una nova edició del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya en el que Ton Colet, Sommelier en cap del Restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca ha estat el guanyador.

Colet (qui l’any 2019 va ser el tercer classificat) n’ha estat un dels tres finalistes juntament amb Anna Casabona (Delegada de vendes de Juvé & Camps Prime Brands), segona classificada i Antoni Albiol (Sommelier de Divins Enoteca) qui ha aconseguit el tercer lloc.

Al citat concurs hi han pres part un total de 12 participants. Ton Colet serà el representant de Catalunya al Concurs Millor Sommelier d’Espanya.

Les diferents proves s’han realitzat en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, on els diferents sommeliers inscrits -procedents d’arreu de Catalunya- han hagut de superar una prova escrita i, finalment, una prova de tast escrita i identificació de producte.

De la primera fase realitzada ahir al matí, els tres millors concursants classificats, han disputat la fase final de la tarda, amb un conjunt de proves concretades en: realització d’un servei d’un vi escumós, el tast de dos vins (explicant un dels vins en el propi idioma, i l’altre, en llegua estrangera), la identificació de tres productes, la localització d’errors d’una carta de vins, i finalment  la   presa   de   la   comanda   d’una    taula    i    una decantació.

El jurat que ha avaluat les diverses proves ha estat format per guanyadors de concursos anteriors (Roger Viusà, Carles Aymerich, Audrey Doré, Josep Pelegrín, Adolf Gómez) i la resta de comitè tècnic, els sommeliers professionals Rafel Sabadí, Mariona Parals i Laura Tejero, encapçalat per la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

Coincidint amb el concurs, s’ha portat a terme a Mas Marroch del Celler de Can Roca “La Nit dels Sommeliers”, també organitzada per l’ACS.

 

Durant aquest acte presidit per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’han lliurat també la resta de guardons convocats per l’Associació Catalana de Sommeliers:

Premi al Soci d’Honor:

José Andrés

Premi a la Trajectòria: la sommelier

Rosa Vila

Millor al celler amb oferta enoturística:

el Celler Alta Alella

Premi a millor comunicadora: la periodista i sommelier

Ruth Troyano

Premi a la millor iniciativa solidària:

Celler L’Olivera

Premi a la millor sala:

El Celler de Can Roca

 

En el marc de la celebració, també s’ha reconegut dos dels socis de l’Associació, com són en Xavi Nolla i en José Roldán.

Prèviament al sopar, la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, han sinat el conveni de col·laboració entre les dues

entitats, mentre la DO Empordà ha ofert una mostra de garnatxes i carinyenes del territori de la mà dels seus elaboradors obert a tots els assistents.

Concurs Millor Sommelier de Catalunya

Es tracta d’un certamen organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya, l’objectiu de la qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi.

L’ACS L’Associació Catalana de Sommeliers – que acull prop de cinc-cents associats professionals – és una entitat sense ànim de lucre que treballa fonamentalment per promoure la professió de sommelier i totes aquelles activitats formatives i de promoció relacionades amb el món del vi i altres productes.

Fuente: L’ASC, Girona, 15 de març de 2022.

WB By Salvador Llauradó | AEPEV 314 | TARRAGONA

Comparte:

Articulos relacionados

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa amb un ampli ventall de propostes enoturístiques per gaudir del paisatge i els vins del celler. Des d’aquest pròxim dissabte, i durant tota la setmana pròxima, els visitants podran triar entre tastos...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights