UN TAST A TRES BANDES, LA PROPOSTA DE LA DO MONTSANT PER A LA PRIMERA EDICIÓ ONLINE DE LA FIRA DEL VI DE FALSET
Comparte:

UN TAST A TRES BANDES, LA PROPOSTA DE LA DO MONTSANT PER A LA PRIMERA EDICIÓ ONLINE DE LA FIRA DEL VI DE FALSET

La Fira del Vi de Falset, que enguany celebrava la seva 25a edició, ha estat una de les moltes damnificades per la crisi sanitària de la Covid-19. Davant aquesta situació, l’organització de la Fira, de la mà de l’Ajuntament de Falset, han decidit organitzar la primera edició online d’aquesta popular fira per tal de mantenir viu l’esperit del certamen.

De l’1 al 3 de maig (en les mateixes dates que havia de celebrar-se la Fira), s’organitzaran diversos actes que s’emetran via Internet a través de les xarxes socials de la Fira del Vi, i per televisió a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

 

La Fira, que arrenca divendres dia 1 amb el tradicional Tast de Blancs (19h), serà inaugurada oficialment dissabte a les 10h. A la inauguració virtual hi participaran la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l’alcalde de Falset, Carlos Brull; la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, i el president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez.

Un tast Montsant a tres bandes, dissabte dia 2

Un cop finalitzada la inauguració, a les 10:45 arrencarà l’activitat organitzada per la DO Montsant.  Es tracta d’un tast que buscarà ser un passeig a través de la DO de la mà de tres professionals de diferents àmbits que puguin explicar les característiques de la DO des de la seva  pròpia  experiència professional i personal, i a través d’una selecció  de vins Montsant representatius de   les diferents zones en què es divideix la DO Montsant.

Els encarregats de portar als seguidors en aquest viatge per la DO  Montsant a través dels seus  vins seran Francesc Mauri, geòleg i presentador de TV3, Ramon Francàs, periodista i sommelier, i Rosa Vila, una de les primeres dones sommeliers titulades de tot l’Estat.

Cada un d’ells s’encarregarà d’explicar, des del seu punt de vista més personal, algunes de les característiques de la DO Montsant: des dels sòls fins a les varietats, passant pels estudis de zonificació i caracterització de garnatxes i carinyenes de la zona. 7 vins elaborats a base d’aquestes dues varietats, les més representatives del territori, serviran d’ancoratge als conductors d’aquesta experiència:

  • Miloca Carinyena, Vendrell Rived. Carinyena
  • Shhhhh, Cooperativa    Garnatxa jove.
  • Furvus, Vinyes Domènech. Garnatxa i merlot amb criança.
  • Les Joves de Margalef, Ronadelles. Garnatxa i carinyena amb criança.
  • Solpost Garnatxa, Cellers Sant Rafel. Garnatxa. Criança.
  • Vinya Goretti, Celler Comunica. Carinyena. Criança en
  • Granit, Josep Grau Viticultor. Garnatxa

Subhasta de vins solidària

Entre les diferents activitats previstes en aquesta primera edició virtual de la Fira del Vi de Falset destaca també la subhasta de vins solidària que se celebrarà diumenge 3 de maig i que arrencarà a les 12h. Conduïda pel periodista Xavier Graset, l’objectiu és recaptar fons per destinar-los a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i donar-los suport en la recerca científica contra la Covid-19.

A la subhasta, que es podrà seguir via Instagram Live al perfil de la Fira del Vi, hi participen 19 cellers de la DO Montsant amb diferents propostes i referències vinícoles: Acústic Celler, Celler Cairats, Celler Capafons-Ossó, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler La Placeta, Celler Laurona, Celler Masroig, Celler Pascona, Celler Vendrell-Rived, Cellers Can Blau, Cellers Sant Rafel, Coca i Fitó, Cooperativa de Cornudella, Josep Grau Viticultor, Mas de les Vinyes, Portal del Montsant, Sindicat de la Figuera i Vinyes Domèneh.

Falset, 27 d’abril de 2020

Comunicació DO Montsant  comunicacio@pcats-comunicacio.com

Tel. 93 419 42 48  www.domontsant.com     Comte Borrell, 124 Baixos 1a – 08015 Barcelona

 

 

Comparte:

Articulos relacionados

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa

Un any més, el Celler Masroig es prepara per rebre la Setmana Santa amb un ampli ventall de propostes enoturístiques per gaudir del paisatge i els vins del celler. Des d’aquest pròxim dissabte, i durant tota la setmana pròxima, els visitants podran triar entre tastos...

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights