VINS DEL SILENCI, DE L’AGRÍCOLA D’ULLDEMOLINS, PRESENTA «LO CARNISSER»
Comparte:

VINS DEL SILENCI, DE L’AGRÍCOLA D’ULLDEMOLINS, PRESENTA «LO CARNISSER»

EL PRIMER VI HOMENATGE DE LA COL·LECCIÓ EL LLEGAT

 

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, emparats per la DO Montsant, va presentar Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat, en un acte que es va celebrar divendres dia 11 de setembre a la plaça del Loreto d’Ulldemolins.

El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets amb molt d’afecte i estima que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació, el projecte vitivinícola de la Cooperativa d’Ulldemolins.

Lo Carnisser no és només un reconeixement al Miquel Toldrà, viticultor i company de Cooperativa, elaborant aquest vi tan especial i que tanta il·lusió li feia a ell s’han recuperat les tradicions d’una comarca.

És un vi brisat que neix amb l’anyada 2019 i s’ha produït amb la garnatxa blanca procedent de les vinyes que va plantar el seu pare, fa uns cinquanta anys i que ell conreava amb tan d’amor i entusiasme. Un vi que és fidel al territori i als orígens, com el Miquel.

Després de fermentar el raïm macerant en fred (15º) amb les seves pròpies pells durant uns vint dies, que és tot el temps que dura la fermentació alcohòlica, es fa la separació de les pells i es deixa reposar i clarificar fins al moment d’embotellar-lo.

Presenta un color groc amb tonalitats lleugerament palla.

La llàgrima és abundant.

En nas es perceben aromes frescos d’herbes aromàtiques (anís, menta, espígol), de fruites d’os (albercoc), pells de cítrics sobre un fons de fruits secs i herba tallada.

En boca, té una entrada dolça i untuosa.

És llarg i equilibrat amb una estructura mitjana i un postgust llarg amb records amargs. 

Ulldemolins està a la zona més alta de la DO Montsant, a la Vall del Silenci, situada entre el Parc Natural del Montsant i la Serra de la Llena.

L’altitud, d’uns 600 metres, és un dels factors que afavoreix un terrer amb un microclima especial, amb molta variabilitat de temperatura entre el dia i la nit que, juntament amb el sòl de tipus argilo-calcari,  permet aconseguir vins més concentrats amb molta potència aromàtica.

L’etiqueta de Lo Carnisser és l’essència del Miquel pagès que, amb les seves mans treballades i expertes conreava la terra i les seves vinyes amb l’experiència de tota una vida dedicada a les seves passions, la vinya i el vi.

L’acte de presentació, que va ser amenitzat pel concert de piano a càrrec de Lluís Capdevila Trio, organitzat per l’Ajuntament d’Ulldemolins amb motiu de la Festa Major i amb totes les mesures per la situació sanitària del moment,  es va acompanyar d’un tast del vi presentat que van poder gaudir tots els assistents.

Des de l’Agrícola d’Ulldemolins encaren amb moltes ganes aquest projecte de futur que els obre la porta a fer nous vins, sempre amb el compromís de fer arribar a qui els tasta el seu territori, sense oblidar que han arribat on són ara gràcies a tot el treball fet durant anys.

Vins del Silenci

Els “Vins del Silenci” volen transmetre la identitat del territori on estan plantades les vinyes dels nostres socis productors, sota el resguard de la “Vall del Silenci” i a l’abric del Parc Natural del Montsant.

Pertanyen a la DO Montsant i estan elaborats amb varietats de raïm autòctones com la garnatxa negra, la garnatxa blanca i el macabeu, conreades en terrenys pobres de pedrenyera, llicorella i calcària.

www.coopulldemolins.com

www.instagram.com/coopulldemolins

www.facebook.com/coopulldemolins

www.twitter.com/coopulldemolins

 

| 11 | 10 | 2020 | Fuente: FCAC Maria Corral

932 292 019 | 607 344 384

www.cooperativesagraries.cat

 

 

Comparte:

Articulos relacionados

¿Seguimos conectados?

¿Quiénes somos?

Descubre quién está detrás de este proyecto, enamorados de la cultura enológica y comprometidos en dar a conocer los mejores vinos.

Traducir »
Verificado por MonsterInsights